1/12

A Brick and Glass House

Chicago, IL 

This award-winning house is positioned to maintain open views and to break from the rhythm of adjacent townhomes. The owners, a couple with two young children, were dissatisfied with the narrow rooms and limited light of their existing residence and desired an open plan where the whole interior space could be perceived. 

 

Designed as a simple masonry and glass volume, the otherwise rectangular form is broken, shifted and overlapped, allowing expression of volumes that are reintegrated and balanced in a unified composition. The interior of the house is carved out to create a central two-story living space, washed with diffuse natural light at the center of the second floor.

 

Awards

Citation of Merit, AIA Chicago Chapter

Photography: Marco Lorenzetti / Hedrich Blessing

 

Related Features

1/1